Sunday, January 13, 2013

Današnja tekaška zimska idila

Tek je brez konkurence moj najljubši šport. Bolj ali manj redno tečem že od jeseni 2009 in od takrat mi razdalje kot so 10km ali 21km načeloma ne povzročajo preglavic. Bolj kot zaradi razdalj ali časa tečem za svoj osebni užitek - tek me sprosti, naužijem se svežega zraka in opazujem naravo v vseh možnih letnih časih.
Polmaratonov in podobnih tekaških preizkušenj se z veseljem udeležim, a bolj zaradi zabave in da malo preizkusim svojo trmo in vztrajnost. Čas mi je, priznam, dostikrat nepomemben, mi je pa zato toliko bolj pomembno dobro počutje med samim tekom.
Tek je najboljši po reees dolgem in napornem delovnem tednu - s tekom se rehabilitiram, hkrati pa dostikrat dobim nove, sveže ideje in rešitve tako za službo, kot morda za kakšen drugi izziv, ki je pred mano.
Danes smo imeli v Bruslju res mrzel, sončen in malo zasnežen dan. S sodelavcem sva odšla tečt v bljižnji park Cinquantenaire. En zunanji krog okrog parka naj bi bil 2,2km. Danes se s formo ravno ne morem pohvaliti, so bili pa užitki neopisljivi. Bilo je lepo, mirno, spokojno. Ravno pravšnje vzdušje za nedeljsko popoldne.



Jutri se bo moj delovni dan začel v Strasbourgu. Pričenjamo s prvim plenarnim zasedanjem Evropskega parlamenta letos. Strasbourga se veselim, čeprav od mesta nimam kaj dosti, pa vendarle pridem na račun z dobrim francoskim vinom in hrano. Sedaj sem se že navadila tudi spanja v hotelu in ker skoraj vedno dobim isto sobo, je le-ta malo že tudi moja. Strasbourg teden pa tudi pomeni, da bodo tekaški copati počakali doma do naslednjega konca tedna.



3 comments:

  1. BRAAAAVOOOO Ajda moja! Res sem vesela, da si začela pisat, te že imam na to-read seznamu. ;) Pa enkrat nujno napiši, kako si začela s tekom - jaz se spravljam že leta, pa nimam dovolj discipline. :( Uspešno bloganje in dobrodošla! :*

    ReplyDelete
  2. :-) No, evo me. Začela pisati, čaka me pa še veliko dela z izgledom mojega bloga, da bo tak, enostavno "moj" :-) Zahvala gre tebi, da sem naredila tisti prvi korak :* Glede teka velja - zna biti ena tistih tem, ki se bo ponavljala :-)

    ReplyDelete
  3. O super Ajdica! Zdaj bom pa še jaz vedla mal kaj se dogaja s tabo.
    Kar se pa teka tiče vidim da si taprava;-). Le tako naprej in potem bo tudi kakšna daljša razdalja postala dosegljiva.
    Če ti bo pa kdaj motivacije zmanjkalo pa mal na moj tekaški dnevnik klikni;-).
    Bodi lepo in te berem!

    ReplyDelete