Monday, October 14, 2013

Težko pričakovani teden - Teden restavracij



Bistro Zvezda

 



Verjetno je vseh 65 izbranih slovenskih restavracij od minulega vikenda, pa do 20. oktobra razprodanih!! Ja, ja, začel se je za marsikoga, tudi zame, težko pričakovani "Teden restavracij".

Izvrstna ideja, ko restavracije odprejo vrata na stežaj in ponudijo menije le za 13 eur po osebi. Seveda takojšnje rezervacije nismo naredili le zaradi privlačne cene, ampak tudi zato, ker so jesenski večeri kot nalašč za druženje ob dobrem vinu in hrani. Dobesedno "namatrali" smo se, da smo na izbrano soboto dobili še 4 prosta mesta v prestolnici - Ljubljani. Po že precej obupanem, mislim da 4. telefonskem klicu, se mi je sreča vendarle nasmehnila v Bistroju Zvezda.
Ponudili so nam naslednji meni:

·     Rižota ali testenine linguine z jadranskimi kozicami in bučkami
·     Telečji rumpsteak v naravni kremni omaki s tartufino popečeno polento

·     Crème brûlée z zelenim čajem, limetin sladoled z zelenim čajem 
          ali Čokoladni souffle z vanilijevim sladoledom (Madagascar)

In ocena:
Pričakovanj v vnaprej ni bilo in na koncu sem bila prijetno presenečena. Prav vsi trije hodi so bili odlični. Dami sva bili siti, najina gospoda pa bi si verjetno lahko privoščila še en hod. Po nasvetu natakarja smo izbrali vino Sutor Malvazijo, letnik 2009 in bilo je naravnost odlično. Ne vem za vas, ampak v glavi imam predsodek, da je malvazija tisto belo primorsko vino, ki si ga pač primoran piti, če nisi ravno ljubitelj refoška. No, časi so se vsaj nekje spremenili na bolje :-)
Mimogrede, ni čudno, da nam je bila všeč, saj smo za mizo sedeli sami ljubitelji Grčije, od koder naj bi malvazija tudi izvirala, v naše kraje pa so jo pripeljali beneški trgovci. Vino me je resnično prevzelo, zato sem se malo poučila o malvaziji na splošno.


In še misel na ambient - prijeten manjši prostor, ki je ta večer dihal, saj restavracija ni bila polna. Bilo je prav prijetno, vprašanje pa, če bi bil občutek enak ob polni zasedenosti.

Absolutno restavracija, ki je vredna obiska - naslednjič z veseljem zavijem na kosilo. Njihovi tedenski meniji izgledajo slastno in vsak dan je v ponudbi tudi krožnik z jedmi, brez glutena. Pohvalno.

Sladica




 

No comments:

Post a Comment