Bistro Zvezda
Verjetno je
vseh 65 izbranih slovenskih restavracij od minulega vikenda, pa do 20. oktobra razprodanih!!
Ja, ja, začel se je za marsikoga, tudi zame, težko pričakovani "Teden restavracij".
Izvrstna
ideja, ko restavracije odprejo vrata na stežaj in ponudijo menije le za 13 eur
po osebi. Seveda takojšnje rezervacije nismo naredili le zaradi privlačne cene,
ampak tudi zato, ker so jesenski večeri kot nalašč za druženje ob dobrem vinu in hrani.
Dobesedno "namatrali" smo se, da smo na izbrano soboto dobili še 4
prosta mesta v prestolnici - Ljubljani. Po že precej obupanem, mislim da 4. telefonskem klicu, se mi je sreča vendarle nasmehnila v Bistroju Zvezda.
Ponudili so nam naslednji meni:
Ponudili so nam naslednji meni:
· Rižota ali testenine linguine z jadranskimi
kozicami in bučkami
· Telečji rumpsteak v
naravni kremni omaki s tartufino popečeno polento
· Crème brûlée z zelenim
čajem, limetin sladoled z zelenim čajem
ali Čokoladni souffle z vanilijevim
sladoledom (Madagascar)
In ocena:
Pričakovanj v
vnaprej ni bilo in na koncu sem bila prijetno presenečena. Prav vsi trije hodi
so bili odlični. Dami sva bili siti, najina gospoda pa bi si verjetno lahko
privoščila še en hod. Po nasvetu natakarja smo izbrali vino Sutor
Malvazijo, letnik 2009 in bilo je naravnost odlično. Ne vem za vas, ampak v
glavi imam predsodek, da je malvazija tisto belo primorsko vino, ki si ga pač primoran
piti, če nisi ravno ljubitelj refoška. No, časi so se vsaj nekje spremenili na
bolje :-)
Mimogrede, ni čudno, da nam je bila všeč, saj smo za mizo sedeli sami ljubitelji Grčije, od koder naj bi malvazija tudi izvirala, v naše kraje pa so jo pripeljali beneški trgovci. Vino me je resnično prevzelo, zato sem se malo poučila o malvaziji na splošno.
Mimogrede, ni čudno, da nam je bila všeč, saj smo za mizo sedeli sami ljubitelji Grčije, od koder naj bi malvazija tudi izvirala, v naše kraje pa so jo pripeljali beneški trgovci. Vino me je resnično prevzelo, zato sem se malo poučila o malvaziji na splošno.
In še misel
na ambient - prijeten manjši prostor, ki je ta večer dihal, saj restavracija
ni bila polna. Bilo je prav prijetno, vprašanje pa, če bi bil občutek enak ob
polni zasedenosti.
Absolutno
restavracija, ki je vredna obiska - naslednjič z veseljem zavijem na kosilo.
Njihovi tedenski meniji izgledajo slastno in vsak dan je v ponudbi tudi
krožnik z jedmi, brez glutena. Pohvalno.
Sladica |
No comments:
Post a Comment