Pa
smo spet na začetku - januar in piše se leto 2015 - kaj bo prinelo
ne vem in se prvič v življenju ne želim ubadati s tem vprašanjem.
Sem na pragu 30. in v svoji koži se počutim bolje, kot kdajkoli
prej. Čemu se torej spraševati? :-)
No,
bolj kot o sebi, bi danes rada delila izkušnjo iz dobro znane
gostilne Skaručna. Tja se
je naš bruseljski "gang" (sicer v pomanjkljivi zasedbi -
Jošt, Lina, naslednjič ne uideta) odpravil tik pred božičem, ko
smo končno vsi prileteli domov.
O
gostilni sem pred obiskom že toliko slišala, da nisem imela
nikakršnih pričakovanj - v denarnico sem miže stisnila 100 eur in
se odločila, da bo to večer uživancije, smeha in predajanje
užitkom dobre hrane in pijače.
Pa
pojdimo od začetka:
Ob
našem prihodu je bil “šank” poln drugih gostov in za trenutek
se mi je čez možgane sprehodila slutnja, da bo to masovka – in
bila sem daleč od tega, da bi si jo želela. Ob vstopu sem takoj
premerila osebje in opazila, da so tudi oni nas opazili in premerili
– tisti trenutek, ko gazda ponudi aperitiv samo zato, da stopi v
stik s tabo in da te začuti iz kakšnega testa si ali je družba.
Začetek je bil spodbuden in preden smo sploooooh sedli za mizo je
minilo kar nekaj časa in padlo že tudi kar nekaj “kratkih”.
Največji
plus dam gostilni za ločene prostore, noro dobro glasbo in dimljeno
postrv s hrenom!
Ni
ga lepšega, da je zaključena družba nastanjena v
svoji sobi, kjer ni potrebno paziti
na jakost smeha, na teme pogovorov in na nenavadne manevre, ki se
utegnejo dogoditi. V ločenem prostoru je praktično dovoljeno vse.
Počutila sem se kot doma, s prijatelji, le da so nas stregli. Glasba
se je vrtela na dobre stare vinilke, od klasike, domače, rocka,
opere - tega še nisem doživela in moram reči, da paše – je drugačno
in daje občutek pristnosti. Hrana
- hrana je domača, preposta, prvinska. Dodatno začimbo ji da gazda
Slavko, ki jo postreže na svojstven način – način, ki ga moraš
preprosto sprejeti, drugače znajo nastati težave. Jelena nam je
razsekal pred očmi tako neelegantno, da smo ga imeli več na
oblekah, kot na krožnikih, vendar pa se bom sedaj vedno, ko bom
naslednjič nosila obleko iz tega večera, spomnila na Skaručno in
si posledično priklicala v spomin nadvse prijetno druženje. Od jedi
mi je sicer v spominu najbolj ostala dimljena
zlatovščica, ki je bila res okusna
in bi si ta trenutek privoščila še eno, z dobrim kozarcem belega
vina. Ko smo že pri vinih – stregli so nam vina po njihovem izboru
- dobila sem vtis, da prisegajo na naravna vina, pridelana po čim
bolj naravnih postopkih, s čim manj dodatki. Nisem bila
impresionirana in niso bila čisto po mojem okusu. Še najbolj mi je
pasalo rdeče, ki so nam ga postregli pri jelenu, pa sicer nisem
ljubiteljica rdečih. Moram pa priznati - naslednji dan me ni bolela glava!!
Splošni
vtis:
Gostilna
ni za vsak dan, je pa odlična za tja in sem, v odlični družbi, ki
se zna in želi zabavati. Svetujem tudi, da se egoti pustijo doma in
se enostavno pustite zapeljati osebju v gostilni. Gazda je pred našim
odhodom omagal, kar morda ni najbolje za ugled gostilne, a recimo, da
smo vsi le ljudje in se zgodi in smo se tako počutili še bolj
domače. In najpomembnejši nasvet:
v Skaručno se pride, še bolj pa odide, z organiziranim prevozom.
Priporočam!!
Mi :-) Foto: M.B. |
No comments:
Post a Comment