Sunday, June 26, 2016

Življenje me navdušuje

Za mano so čustveno naporni teden. Ampak danes, ko sama sedim v mojem fotelju v Bruslju, ugotavljam, da me življenje navdušuje.
Rada ga imam in rada sem del našega sveta. Ne glede na to, da jih štejem trideset plus, se še vedno kot otrok razveselim milnih mehurčkov, pisanih balonov, se včasih zalotim, da skačem čez luže po dežju, se z veseljem usedem na gugalnico v bljižnjem parku, navdušujejo me nore stvari, kot je jutranji vzpon na Šmarno Goro in se brez problema prepustim vročici petkove noči, preplešem noč v dobri družbi in se ob sobotnem jutru, ko se že pošteno dani, privoščim tisti slastni kebab.

Navdušujejo me ljudje z energijo, ljudje, ki živijo svoje sanje, ljudje, ki so spontani, razgledani in ne omejujejo sebe ali druge. Navdušujejo me ljudje z nagajivostjo in iskrico v očeh, ter iskrenih, glasnih nasmehov! Navdušujejo me strastneži, ki so šoferji svojega življenja in ne le potniki. Cenim ljudi, ki se vsega v življenju lotevajo s 100% pripadnostjo, ljudi, ki spreminjajo in ne “jamrajo”. In vesela sem za vsakega izmed nas, ki mu uspe s trudom, voljo, in dobrim namenom.

Zadnji tedni so me spomnili, da smo ljudje minljivi. Danes smo, jutri......je vedno nov dan, a ne nujno z nami. Zadnji tedni so me ponovno spomnili kako pomembno je, da čas preživljamo z ljudmi, ki so nam dragi in smo z njimi v kontaktu. Spomnili so me, kako pomembno je, da se razveselimo slehernega jutra in večera. In nenazadnje pomembno je, da živimo za trenutek – zdaj in tu.  Izgube nas povezujejo in opominjajo.

Medtem, ko mi marsikdo očita, da se ne obnašam letom primerno, da sem idealistka brez primere, preveč samosvoja in odprta, da preveč izražam svoj prav in sem zaradi svoje neposrednosti naporna sogovornica, mi danes, ta trenutek ni žal. To sem jaz. V paketu. Brezkompromisno verjamem v strast - pa naj gre za delo ali odnose. In ja, to želim videti tudi v drugih!


Življenje je krasno in dragoceno. Najboljša možna knjiga, ki jo prebiram in najboljše pri tem je, da zgodbe še kar ni konec.


1 comment: