Thursday, August 17, 2017

Spremembe


Besedilo sem zapisala 8. julija 2017, otok Hvar.

Ždim v najini majhni sobi, slabih 300 metrov od obale morja, skrivajoč se pred popoldansko pripeko. Sonce se je tudi danes z vso močjo uprlo v že tako suho dalmatinsko zemljo. Piš vetra je redek pojav. Neživljenjski pogoji bivanja ne zmotijo neumornih škržatov, ki s svojo simfonijo polnijo moja ušesa. Vroče je. To leto je še posebej vroče. Vsaj meni se tako zdi. Vam ne? Ne glede na vse opisane muke, z možem te dni zaključujeva še eno morje, tokrat s hashtagom #Summer2017!
Dopust, ki se bo vpisal v zgodovino po količini prebranih knjig in neskončnih življenjskih premislekih. In tu je pravzaprav “keč” vse moje biti, trenutne harmonije in ravnovesja.

Leto dni nazaj, ko sem se po 5 letih bivanja v Bruslju vračala domov, je bilo srce popolnoma prepričano, da delam prav, glava, racijo, morda celo ego, pa so dvomili. Ne glede na moj notranji boj, sem tudi tokrat, kot vse življenjske odločitve, zaupala srcu. Srce, občutki se do sedaj niso nikoli zmotili. In ja, vem, teorija pravi drugače. . . kar naj. . 
Leto je bilo naporno: privajanje na novo (staro) okolje, kjer vladajo drugačne navade, pričakovanja in programiranje moje biti na novo realnost. Preživetveni nagon naredi svoje, prav tako adaptacija, ter čas in ta trenutek se mi zdi, da ponovno diham s polnimi pljuči, da lahko razprem krila in se realiziram v novo zgodbo, ki bo stopnico višje, kot sem si želela.
Spremembe so resnično edina konstanta v življenju in so nujna hrana za vsako razvijajočo dušo. Potrebni so le pogum, zaupanje, fokus, ter sledenje cilju. Pri tem je enako pomembna ali celo bolj, tudi pot do cilja.  

Če se obdobje “Bruslja” dokončno zapira te dni, se mi na stežaj odpirajo nova vrata, ki me vabijo v novo zgodbo. Ni bistvo v tem ali je/bo boljše, slabše, bo pa drugače. In tega se veselim. Zelo! Z Brusljem sem dobila vse potrebne lekcije in orodja, da nadaljujem svojo pot. Pot, ki je moja, kjer sem jaz ponovno jaz, zvesta sebi in svojim načelom, a izbrušena z dosedanjimi izkušnjami življenja.

Mesto Hvar, avgust 2017


No comments:

Post a Comment